Rozprávky zo Zázračného orieška počúvajte aj na Juniore

Rozprávky zo Zázračného orieška počúvajte aj na Juniore

Už zajtra 17. mája 2022 sa v Piešťanoch začína Festival rozhlasových rozprávok Zázračný oriešok s podtitulom "kniha v rozhlase, rozhlas v knihe". 12. ročník rozprávkovej prehliadky pre uši potrvá do piatku 20. mája.

A čo je ešte lepšie, tie najkrajšie príbehy príde osobne predstaviť aj náš rozhlasový maskot, škriatok Breptík. Ak ho chcete nie len počuť, ale aj vidieť, stretnete ho spoločne s našou redaktorkou Rozáliou Vlaskovou v piatok 20. mája o 11.00 hod na verejnej nahrávke relácie "Čo by bolo, keby... sme žili v rozprávke?" v Mestskej knižnici na Školskej ulici v Piešťanoch. Okrem ozajstného škriatka stretnete aj ozajstného spisovateľa a zaspievate si s ozajstným hudobníkom. Rozprávkový kvíz preverí vaše rozprávkové vedomosti a možno spoločne vytvoríme aj celkom novú rozprávku!

brept.jpg

Ak sa vám do Piešťan neporadí doraziť osobne, nevadí, tí z vás, ktorí dobre natŕčajú uši, už vedia, že súťažné rozprávkové tituly od minulého týždňa vysielame aj na Juniore. Počas týchto dní si u nás môžete vypočuť napríklad:

Beáta Panáková: Keď hudba rozpráva - Pygmalion a Galatea

Štefan Timko/František Rábek - Tajomstvo zoborského kláštora

Barbora Kardošová/Diana Mašlejová - Kráľovskí agenti

Náročnú úlohu budú mať detská i odborná porota, ktoré rozhodnú o tom, ktorý zo súťažných titulov získa cenu Zázračný oriešok.

Tu nájdete zoznam všetkých súťažných rozprávok: SÚŤAŽNÉ TITULY

Už tradične sa bude udeľovať aj zvláštna cena Rozhlasu a televízie Slovenska za celoživotné dielo a prínos v rozhlasovej dramatickej tvorbe pre deti. Zvláštna cena Literárneho informačného centra – Cenu Márie Ďuríčkovej – bude aj v tomto ročníku udelená autorovi v oblasti detskej tvorby za významný umelecký prínos.

Samozrejmosťou je celý rad sprievodných podujatí - stretnutia s tvorcami rozhlasových i animovaných rozprávok a ich literárnych predlôh, inscenované čítanie, tvorivé dielne, divadelné predstavenia, výstavy, vernisáže. Deti aj ich rodičia sa tiež dozvedia viac o zákulisí príprav rozhlasových rozprávok. Dôležitou súčasťou tohto ročníka festivalu sú aktivity venované 100. výročiu narodenia slovenskej spisovateľky Kláry Jarunkovej. Sprievodné podujatia sa budú konať v rôznych priestoroch – v Mestskej knižnici, Kursalone, Dome umenia, aj na školách.

Celý program festivalu nájdete tu:

PROGRAM UTOROK 17.05.2022

PROGRAM STREDA 18.05.2022

PROGRAM ŠTVRTOK 19.05.2022

PROGRAM PIATOK 20. 05. 2022

jarunková.jpg

Rozhlasové rozprávky patria dlhé roky k tomu najpočúvanejšiemu, čo pre deti pripravuje RTVS spolu s množstvom vynikajúcich tvorcov, z ktorých osobne príde aj herec František Kovár.

frantisek.jpg


napad.jpg

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame