Prašina na Juniore

Prašina na Juniore

Medzinárodný deň detí ste si mohli s Rádiom Junior začať oslavovať už tento víkend. Od soboty sme si pre vás pripravili celkom nový seriál čítania na pokračovanie - Prašina.

Podľa názvu to nie je niečo, po čom by ste mali túžiť, však? Lenže Prašina je vzrušujúce miesto, tajuplná pražská štvrť, v ktorej sa čas zastavil na konci 19. storočia. Nefunguje tam elektrina, ale ani baterky, žijú tam veľmi zvláštni ľudia a z každého kúta na vás dýcha duch minulosti a akési ťaživé tajomstvo. Jedného dňa sa stane niečo, čo spôsobí, že Prašina sa začne rozširovať. Odhaliť príčinu a veľké tajomstvo, zachrániť svet a bojovať proti zloduchom sa rozhodnú tri decká - Jirko, Tony a En.

Neskutočne napínavé dobrodružstvo vymyslel český spisovateľ Vojtěch Matocha, knihu do slovenčiny preložila Marta Blašková Maňáková a čítať vám z nej bude počas nasledujúcich týždňov skvelý Richard Stanke. Video z nahrávania si môžete pozrieť TU.

prasina.jpg


IMG_20190522_192002.jpg

Text k foto 1: Redaktorka Rozália Vlasková na vás, milí naši poslucháči, myslí stále. Toto sú dva výtlačky Prašiny, ktoré získa niekto z vás. Po jej pravej strane stojí sám autor Vojtěch Matocha a vľavo ilustrátor knižky Karel Osoha.

IMG_20190522_190846.jpg

Text k foto 2: Tvorcovia Prašiny pre vás knižky vlastnoručne podpísali a čo je najlepšie, k podpisom pribudli aj originálne nakreslené postavy hlavných protagonistov!


Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame