Prix Ex Aequo 2016

Prix Ex Aequo 2016

Milí milovníci rozhlasových rozprávok a príbehov,
v týchto dňoch sa v Slovenskom rozhlase uskutoční 11. ročník bienále Medzinárodného festivalu rozhlasových hier pre deti a mládež Prix Ex Aequo 2016.

Festival sa uskutoční v dňoch 8. až 11. novembra v Bratislave v Štúdiu 5 Slovenského Rozhlasu, opäť za účasti zahraničných hostí, tentoraz zo 14. krajín - Bulharsko, Chorvátsko, Česká republika, Čína, Nemecko, Maďarsko, Poľsko, Rumunsko, Ruská federácia, Srbsko, Slovensko, Slovinsko, Švédsko a Vatikán.

Festival je súťažná prehliadka rozhlasových hier pre deti a mládež a dáva priestor prezentácii výsledkov umeleckého snaženia, možnosť porovnávania, vzájomného ovplyvňovania a využitia najkvalitnejších programov jednotlivých rozhlasových staníc, združených v Európskej vysielacej únii (EBU).

Cieľom festivalu je udržať tvorbu pre deti v Slovenskom rozhlase v kontakte s aktuálnym dianím na medzinárodnej scéne a deklarovať v medzinárodnom kultúrnom kontexte, že SRo je inštitúciou, ktorá dokáže kvalitne prispievať do segmentu tvorby pre deti a mládež.

Oficiálnymi jazykmi festivalu sú angličtina a francúzština, pracovným jazykom je angličtina. To znamená, že cudzokrajné rozhlasové hry budú vysielané s anglickými titulkami. Príďte si vypočuť, čo sa v rozhlasových hrách práve nosí. Pre verejnosť je vstup na festival voľný (do naplnenia kapacity štúdia).

  PEA 2016_3xdenny program-page-001.jpg

PEA 2016_3xdenny program-page-002.jpg

PEA 2016_3xdenny program-page-003.jpg

PRIX EX AEQUO je v súčasnosti jediným medzinárodným podujatím svojho druhu.

Viac informácii nájdete tu.

Galéria

PEA 2016_3xdenny program-page-001.jpg PEA 2016_3xdenny program-page-003.jpg PEA 2016_3xdenny program-page-002.jpg

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame