Vypočujte si historicky prvú rozhlasovú hru Rádia Junior!

Vypočujte si historicky prvú rozhlasovú hru Rádia Junior!

Súčasťou vianočného vysielania RTVS bude aj premiéra historicky prvej rozhlasovej hry z produkcie Rádia Junior. Autorka knižnej predlohy i scenára, a zároveň režisérka hry Veronika Hajdučíková ju nazvala Lakiho Mestečko a Rádio Junior ju odvysiela v rámci programu Čo by bolo, keby Rádio Junior vyrobilo svoju prvú rozhlasovú hru?

Režisérka Veronika Hajdučíková a dramaturg Tomáš Bartoněk:

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Hlavným hrdinom príbehu je neposedný malý čierny psík Laki (Andrej Šoltés), ktorý strávi nezabudnuteľný zimný deň plný lapajstiev a dobrodružstiev vo svojom Mestečku s veľkým M, ktoré je „na chlp“ podobné historickej Banskej Štiavnici. Občas nevyžiadané rady do života i lekcie lietania mu dáva jeho parťák, holub Hŕ (Miroslav Noga). Spolu sa túlajú Mestečkom, v ktorom stretajú jeho ďalších pozoruhodných obyvateľov - mäsiara Mračinu, cukrárku Violku, ale aj sochu pilota, otravnú muchu, ba dokonca nórsky kráľovský pár, ktorý zavíta do Mestečka na návštevu.

Herci Miro Noga a Andrej Šoltés:

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Epizódne postavičky stvárnili redaktori, redaktorky a stáli spolupracovníci Rádia Junior, a tak je v tejto veselej a vtipnej vianočnej hre „namočené“ vskutku celé naše rádio pre najmenších poslucháčov. Pôvodnú hudbu k rozhlasovej hre zložila známa slovenská skladateľka, hudobníčka a speváčka Nina Rosa.

A takto si Miro s Andrejom počas nahrávania zarapovali:

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Kniha Lakiho Mestečko bola adaptovaná už aj do divadelnej podoby. Novučičká rozhlasová verzia chce rovnako podnecovať deti aj ich rodičov ku kvalitnejšiemu poznávaniu zaujímavých zákutí miest a obcí, v ktorých žijú, a to po vlastných nohách a s očami na stopkách.

Prvú rozhlasovú hru Rádia Junior si môžu detskí, ale aj dospelí poslucháči vypočuť v Rádiu Regina Západ v premiére 24. 12. 2023 o 15:00 a v početných reprízach od 26. 12. 2023 do 4. 1. 2024 v Rádiu Junior.

Lakiho_Mestecko_carousel.png

Účinkujú: Andrej Šoltés, Miroslav Noga, Michal Rovňák, Ondrej Lenárth, Daniela Šencová, Veronika Hajdučíková, Tomáš Bartoněk, Veronika Dianišková, Rozália Vlasková, Lucia Šaráková a Peter Pištek.

Dramaturgia:
Tomáš Bartoněk
Produkcia: Petra Kasanová
Zvuk: Peter Pištek
Hudba: Nina Rosa
Hudobná dramaturgia, scenár a réžia: Veronika Hajdučíková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame