Ester sa vracia!

Ester sa vracia!

Po deviatich rokoch sa Ester z Vlčkoviec vracia na pulty kníhkupectiev.

9. mája 2013 sa v kníhkupectve Martinus na Obchodnej ulici v Bratislave konal "krst" najnovšej knihy Hany Naglik Ester a Turáci. Nové príbehy Ester privítali na svete autorka Hana Naglik, vydavatelia Silvester Lavrík a Martina Bodnárová a moderátorka Adela Banášová. Kniha je voľným pokračovaním príbehov o 10-ročnej Ester, ktoré vyšli v roku 2004 pod názvom Ester a Albatros.

Ester a Albatros získala ocenenie Najkrajšia kniha roka, Cenu ministra kultúry za ilustrácie, dostala sa do učebníc a do odporúčaného čítania pre školy. Bratislavské bábkové divadlo uvádza rovnomennú hru od októbra 2012. Ester sa stala aj hrdinkou rozhlasových večerníčkov v cykle Dobrú noc, deti!

Kniha Ester a Turáci voľne nadväzuje na dobrodružné výpravy Ester, jej deda a grófa Albatrosa. Spoločnosť jej však tentoraz robí len rodinka kreatúr (Turáci) a kocúr Šalamún.

Mohlo by byť na škodu prezradiť viac z obsahu tejto čarovnej a veselej knihy. Preto už len na záver dodám, že pri čítaní sa môžete tešiť na prvky detektívky, cestopisu, aj dobrodružnej literatúry. A samozrejme, na svojrázne ilustrácie autorky s prekvapivým bonusom - slovníkom zriedkavých, archaických a exotických výrazov a novotvarov a na mapu Slovenska s výskytom Turákov.

Rozália Vlasková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame