Zapojte sa do ankety o Detský čin roka

Zapojte sa do ankety o Detský čin roka

Marek podal prvú pomoc ťažko zranenému otcovi. Žiaci zo základnej školy vyniesli spiace deti z horiaceho domu. Natálka vytiahla topiace sa dievčatko. Katka pomohla týranému mačiatku. Alexander zachránil zrazeného netopiera.... to je len zopár dobrých skutkov z minulého roka, ktoré ocenili v slovenskej ankete Detský čin roka. Viete o tom, že dobré skutky detí, zbierajú v tomto projekte už celých dvadsať rokov? Urobili ste vy, alebo niekto vo vašom okolí nejaký dobrý skutok? Neváhajte a dajte o ňom vedieť!

Projekt zbiera príbehy detí, ktoré sú schopné nezištne pomôcť ľuďom i prírode, obstáť v náročných životných situáciach a citlivo vnímať veci okolo seba. Aj v týchto ťažkých časoch je dôležité, aby sa dobré veci diali a zdieľali, dokonca viac, ako inokedy všetci potrebujeme počuť pozitívne správy. V týchto dňoch v našej spoločnosti mimoriadne rezonuje práve nezištnosť detí, ktoré pomáhaju a konajú dobro nie pre materiálnu odmenu, ale z prirodzenej radosti rozširovať okolo seba atmosféru spolupatričnosti a spolupráce.

Hlavou myšlienkou projektu "Detský čin" je ľudská výzva svetu a podnet k zamysleniu o poslaní človeka. Minulý rok sa do ankety zapojili tisícky detí z celého Slovenska, veríme, že dobrých skutkov nebolo o nič menej ani tentoraz. Skutočné príbehy o detských skutkoch budú v aktuálnej situácii komunikované hlavne cez internet. Organizátori dúfajú, že ich posolstvo sa dostane k čo najväčšiemu počtu detí, učiteľov, rodičov i celej verejnosti. Pisatelia môžu zaradiť dobré skutky do jednej zo siedmich kategórií: ZÁCHRANA ĽUDSKÉHO ŽIVOTA, POMOC V RODINE, POMOC ROVESNÍKOM, POMOC ĽUĎOM, POMOC PRÍRODE, DOBRÝ NÁPAD, CENA SAŠKY FISCHEROVEJ - MALÝ VEĽKÝ ČIN, DOBRÝ ČIN NA NETE

  • Do projektu sa môžu zapojiť žiaci 1. - 9. ročníka základných škôl a špeciálnych základných škôl a žiaci primy až kvarty osemročných gymnázií.

  • Žiaci môžu správu o svojich skutkoch napísať najviac v rozsahu 1 strany A4.

  • Žiaci môžu napísať aj o dobrom skutku, ktorý vykonali iné deti vo veku do 16 rokov.

  • Do projektu je možné zaslať aj správu o kolektívnom dobrom skutku.

  • Pri kolektívnom dobrom skutku je potrebné uviesť, koľko detí ho realizovalo.

  • O dobrom skutku dieťaťa do 16 rokov môžu napísať aj pedagógovia a iné dospelé osoby.

  • Skutky, o ktorých pisatelia píšu, musia byť už realizované a pravdivé.

  • Doba realizácie dobrého skutku nie je časovo ohraničená.

Viac informácií o projekte nájdete na stránke www.detskycin.sk


hands-2847508_960_720.jpg

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame