Rádio Junior na Bibliotéke

Rádio Junior na Bibliotéke

Po prvýkrát v histórii medzinárodného knižného veľtrhu Bibliotéka v bratislavskej Inchebe, tu mala RTVS svoje vlastné pódium. Na ploche 200 metrov štvorcových uvideli návštevníci novembrového festivalu literatúry živé rozhlasové a televízne vysielania, známych autorov, zaujímavých hostí aj hudobné vystúpenia.

Rádio Junior tu nemohlo chýbať a tak sa malí i veľkí návštevníci na vlastné oči zoznámili s jeho tvárami - redaktorkami Veronikou Dianiškovou a Rozáliou Vlaskovou. Tie si na pomoc zavolali spisovateľku Veroniku Šikulovú, herca Petra Rúfusa a literárnu vedkyňu Ľubicu Kepštovú. V pätici diskutovali o živote i diele spisovateľky Márii Ďuríčkovej, ktorej 100. výročie narodenia sme si v roku 2019 pripomenuli. Ako toto verejné nahrávanie dopadlo, ste sa mohli na vlastné uši presvedčiť v relácii Čo by bolo, keby ... sme stretli Dunajskú kráľovnú?

Foto 1: Nechýbala súťaž o knihu Dunajská kráľovná a veľa časopisov Slniečko

baby.jpg

Foto 2: Redaktorka Rózka Vlasková so spisovateľkou Veronikou Šikulovou

roz.jpg

Foto 3: Tým najrozprávkovejším hlasom nám úryvky z povestí o Dunajskej kráľovnej čítal Peter Rúfus

Rufus.jpg

Foto 5: O rozprávkach Márie Ďuríčkovej hovorí Veronika Dianišková

ver.jpg

Foto 6: Literárna vedkyňa a redaktorka časopisu Slniečko, Ľubica Kepštová, spomínala na spisovateľské začiatky obľúbenej detskej autorky, práve v ich časopise

kepstova.jpg

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame