Junior oslavoval s Pani Kurčaťovou

Junior oslavoval s Pani Kurčaťovou

2. septembra oslávilo vaše/naše rozprávkové Rádio Junior krásne ôsme narodeniny. Okrem toho, že sa stále tešíme priazni malých ale i odrastenejších poslucháčov (čo je pre nás ten najväčší a najkrajší darček na svete), dostali sme ešte dva podarúnky. Vlastnoručne napísané, originálne nakreslené aj podpísané knihy o PANI KURČAŤOVEJ. Ich autorkou je poetka Eva Luka. Ale v tomto prípade nejde úplne o poéziu, ale o šialené fantasy pre deti od 11 do 111 rokov.

Samozrejme, nechýbali sme na krste tejto super knižky, kde nás privítal hostiteľ Dado Nagy. Knihu, ktorá bude mimochodom poriadne ťažkým prekladateľským orieškom, pokrstila slovinská prekladateľka a literárna kritička Diana Pungeršic slepačím perím. 

krst.jpg

Inak, náš dobrý kamarát, spisovateľ Daniel Hevier o knižke povedal, že: "Próza skúsenej autorky a invenčnej poetky Evy Luky je naozajstným rozprávkovým eposom. Na rozdiel od viacerých iných imitácií bosoráckej tematiky a harrypotterovských motívov nevykráda mágovskú literatúru. Autorka napísala ambiciózne dielo, rozprávkovú ságu, ktorá sa odvoláva na najlepšie knihy tohto žánru (Alica v krajine zázrakov, Čarodej z krajiny OZ, Nevedkove dobrodružstvá...) Je to fantastika zakotvená v jazyku a vychádzajúca z reči." No a keď takto múdro hovorí o knižke osvedčený autor našich rozprávok, tak to bude stáť určite za to!

kniha.jpg

Nuž a ako to už u nás býva dobrým zvykom, jasné, že sa podelíme s vami! Jedna z kníh priletí do police jedného z našich poslucháčov ako výhra v programe "ČO BY BOLO, KEBY...?", ktorú odvysielame už čoskoro. Takže sa máte na čo tešiť! Všetko najlepšie všetkým rozprávkovým ušiam!

Foto: Rozália Vlasková

Ilustrácia z knihy: Eva Luka


Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame