Bienále animácie je v plnom prúde

Bienále animácie je v plnom prúde

Že ste ešte nenavštívili tohtoročné Bienále animácie? 14. ročník festivalu animovaných filmov pre deti je už v plnom prúde, tak šup šup, ešte stíhate! K dobru máte tri dni, premieta sa do 12.10. A navyše, tento rok sa „malé" bratislavské podujatie rozrástlo do slovenských regiónov - festivalové filmy sa budú premietať i v Prievidzi (Kino Baník/ArtPoint), v Prešove (kino Scala ), Košiciach (Kasárne KulturPark) i na Myjave (Kultúrny dom Samka Dudíka).

Súťažné premietania budú v Bratislave v troch veľkých kinách - na sídliskách v Dome kultúry v Petržalke a Dúbravke a v centre mesta v kine Lumière. Malí aj veľkí diváci môžu vidieť pekné kolekcie filmov i profilové prehliadky známych tvorcov s ich osobnou účasťou v kine Mladosť, Lumière a v kine Klap na Filmovej a televíznej fakulte VŠMU v Bratislave.

BAB.jpg

Uvidíte 86 súťažných filmov z 27 krajín. Na festivale, ktorý je ako jediný na svete zameraný na nekomerčnú animovanú filmovú tvorbu pre deti, bude po prvýkrát pracovať aj medzinárodná porota, ktorá udelí Cenu za najlepší Európsky film. Hlavným magnetom tohto ročníka sú kvalitné filmy pre deti, ktoré prepájajú svet aj rôzne kultúry animáciou. Na všetky festivalové premietania je vstup voľný. A čo je najlepšie, vo všetkých mestách podujatie dopĺňajú zaujímavé tvorivé dielne animácie pre deti.

Súčasťou festivalu sú i výstavy ilustrácií v Bibiane, Slovenskom národnom divadle, Univerzitnej knižnici, galérii Kalab i Maďarskom, Poľskom a Francúzskom inštitúte v Bratislave.

Viac sa dozviete v nasledujúcej reportáži, ktorú si môžete vypočuť tu:

BAB 2018 reportaz Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Text a ilustrácie: BAB, Lucia Šaráková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame