Divadelný festival Vlnoplocha

Divadelný festival Vlnoplocha

Po úspešnom prvom ročníku Banská Štiavnica opäť otvorí dvory, obývané aj pusté domy a ďalšie ne-divadelné priestory stretnutiu českého a slovenského divadla. Na tohtoročnej VLNOPLOCHE stretnete od kultového divadla GunaGu, cez sviežu mladú krv divadla Na Peróne a ochutnávku súčasnej českej scény Meetfactory, až po hviezdne obsadené predstavenie divadla Masopust.

maco-web-podklad-small_orig.png

V kulisách mesta sa odohrá pestrá prehliadka súčasného česko-slovenského autorského divadla. Festival odštartuje vo štvrtok 15.6.2017 site-specific projekt slovenských a českých performerov a hudobníkov JAMMKONG pod vedením režiséra Martina Mišíka. Predstavenie vytvorené pre festival vznikne priamo na mieste na týždennom workshope.

Od piatku do nedele budú mať návštevníci príležitosť zhliadnuť 10 divadelných inscenácií českých a slovenských súborov vrátane študentov VŠMU a DAMU. Pozvanie na festival VLNOPLOCHA 2017 prijali divadlá Skrat, GunaGu, Na Peróne, Masopust, Meetfactory, súbor 2.17 Gasparego a performer Pavol Seriš, pre deti zahrajú Odivo a ZkuFraVon. Piatočnú noc osvieži koncert českej skupiny Legendary Buccaneers, sobotná panelová diskusia s tvorcami bude priestorom pre zamyslenie sa nad témou festivalu, charitatívny rozmer dodá workshop s Červenými nosmi Clown doctors a na dramatické zážitky nadviažu zážitky vizuálne festivalom svetla Ilumination.

Festival VLNOPLOCHA je angažovaný a v tomto roku vysiela do sveta vlnu s témou Dobré zlo a zlé dobro s podtitulom Hranicou som JA. Rôzne podoby dobra a zla a rozličné autorské uchopenie tejto témy budú mať diváci príležitosť vidieť na festivale VLNOPLOCHA 2017. Cieľom je osloviť a vyprovokovať k zamysleniu nie len skalných fanúšikov divadla, ale dobré aktuálne divadlo predstaviť aj okoloidúcemu kultúrnemu návštevníkovi Banskej Štiavnice a deťom.

Viac informácií nájdete na web stránke vlnoplocha.sk
VLNOPLOCHA

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame